AlcoScan®™ ALP-1 - Професионален тестер за алкохол в кръвта от най-висок клас с CE/TUV-Сертификат, Произведен в Южна Корея.

ALP-1® е тестер съчетаващ в себе си най-новите и най-високите постижения в областта на измерването на алкохолна концентрация. ALP-1® включва в себе си електрохимичен сензорен модул (Fuel cell alcohol sensor), интегрирана памет за 500 резултата, възможност за ползване на външна памет, три режима на измерване, Bluetooth, софтуер за връзка с РС, принтер за резултата. Уредът използва заводски калибриран сменяем сензорен модул и индивидуални мундщуци. Така ползвателят разполага винаги с точен (калибриран) уред през целия му експлоатационен живот, при минимални експлоатационни разходи.

Професионален тестер за алкохол в кръвта модел ALP-1® измерва алкохолно съдържание до 4‰ (промила) при точност от +- 0,05‰ отнесена за измерена стойност 1,0‰. Използваният измервателен елемент е „електрохимичен измервателен сензор (Fuel cell alcohol sensor)“ от последно поколение, осигуряващ професионално измерване на алкохолна концентрация за нуждите на фирми, полиция и всеки любител на висококачествената измервателна техника. Сензорният елемен при ALP-1® е оформен като заводски калибриран сензорен модул, който позволява да бъде подменян при нужда от самия потребител, без участието на обслужващия сервиз. Това увеличава самостоятелността при използване и намалява времето за обслужване на тестера до секунди.

Електрохимичният тип измервателен сензор освен висока точност на измерване осигурява удължен период за експлоатация между циклите за обслужване/калибриране. Също така осигурява значително по-висока степен на устойчивост и стабилност по отношение на влиянието на влажност, температура и замърсяване на околния въздух върху работата и годността на тестера в сравнение с полупроводниковия тип измервателен сензор.

ALP-1® работи с многократен индивидуален сменяем накрайник (мундщук), което гарантира хигиената на ползвателите и висока точност на измерване. Комплектът на уреда включва 55 броя мундщуци (5 в опаковката на уреда и 50 допълнително от нас). Използваният от ALP-1® мундщук е специално разработен и се използва единствено от този модел тестер, с цел обслужване на високите технически параметри на модела. При ALP-1® мундщукът може да бъде поставен двустранно, с което пробата да може да се взима както отдясно така и отляво за удобство на ползвателя.

ALP-1® има три режима на работа:

NORMAL. При този режим резултатът се изобразява върху дисплея като цифрова стойност.

FAST. Това е режим за бърза проверка /скрининг/, при който се отсяват резултатите в две групи: по-големи и по-малки от зададена стойност, програмируема от потребителя, например 0.5 промила. Резултатът при този режим се изобразява върху дисплея като буква: „Р“ PASS – когато резултатът е с по-ниска стойност от зададената и „F“ FALL – тогава, когато резултатът надвишава зададената стойност. Провеждането на скрининг не изисква използване на индивидуален мундщук, а се реализира чрез специален накрайник, разработен специално за този режим на работа (виж приложената фотодокументация).

PASSIVE. Това е режим, който може да се прилага с всеки от останалите два режима NORMAL и FAST. При него вземането на проба от дъха става с натискането на бутон и не се изисква „издухване“ от страна на проверявания. Този режим намира приложение в случаите, когато проверяваният не е в състояние да даде сам пробата за изследване.

ALP-1® притежава интегрирана памет за 500 резултата от измервания, включително точното време и дата на провеждането им. Тестерът има слот за включване на външна памет, с което обема на съхраняваните в него резултати става нелимитиран.

Посредством специално разработен фирмен софтуер резултатите от измерването могат да бъдат трансферирани към компютър, където да бъдат документирани и анализирани. Софтуерът е наличен върху CD и придружава всеки закупен тестер. Инсталацията на софтуера и работата с него са изключително лесни и подробно описани в придружаващите тестера инструкции за експлоатация. Връзката между тестера и компютъра може да бъде чрез свързващ кабел или безжична – „Bluetooth“.

Като опционална възможност производителят е предвидил специализиран миниатюрен мобилен принтер за отпечатване на резултата от всяко измерване. Това позволява работата на тестера да бъде документирана върху хартиен носител в мобилни условия, независимо от наличието на компютърна конфигурация на мястото на мерене. Връзката между тестера и принтера може да бъде чрез свързващ кабел или безжична – „Bluetooth“.

Чрез „Bluetooth“-връзка ALP-1® може да реализира връзка с мобилен телефон и така да „зареди“ в него резултата от конкретно измерване, което се документира от камерата на мобилния телефон. Така се получава доказателствен резултат за конкретно измерване с измерен резултат, точно време на извършване и видеозапис на процеса на измерване.

Производителят е предвидил и звукова сигнализация, която съпътства цифровия резултат върху дисплея. Така ALP-1® „ще Ви предупреди“ в какъв диапазон е резултата, тогава когато нямате възможност да видите точната стойност на измерената алкохолна концентрация.

ALP-1® е компактен и удобен за работа. Размерите му са 133 х 64 х 33мм, теглото е 198g.

ALP-1® притежава 4-разреден LCD дисплей.

ALP-1® работи с 2 броя алкална батерия размер АА 1.5V, включени в комплекта и налични навсякъде на пазара при нужда от смяна. Тестерът е изключително „икономичен“ по отношение на консумацията на ел. захранване - животът на 1 комплект нови алкални батерии е около 3000 теста /тук не се има предвид работата на тестера с външни устройства/.

Измерването с ALP-1® е бързо, в рамките на секунди.

ALP-1® е изпълнен в уникален корпус с черен цвят.

КОМПЛЕКТЪТ НА ALP-1® ВКЛЮЧВА:

 • Тестер ALP-1®;
 • Пластмасов куфар за съхранение на комплекта;
 • 2 броя Алкална батерия 1.5V размер АА;
 • CD със софтуер и кабел за връзка с компютър;
 • 55 броя сменяеми индивидуални многократни накрайници (мундщуци);
 • 1 брой накрайник за скрининг;
 • Калъф за съхранение;
 • Дръжка за тестера;
 • Инструкция за експлоатация на български език;
 • Инструкция за експлоатация на английски език;
 • TUV / Œ сертификат.
 • Цената на ALP-1 e 960.00 лв с ДДС за 1 брой комплект;
 • Цената на един брой специализиран принтер за резултати е 360.00 лв с ДДС;
 • Цената на една опаковка (50 броя) допълнителни мундщуци (извън включените в комплекта) е 60.00 лв с ДДС;
 • Цената на един брой сензорен модул за последваща смяна при необходимост е 240.00 лв с ДДС;
 • Цената на сервизната процедура калибриране на ALP-1 е 72.00 лв с ДДС. С цел гарантиране точността на уреда е желателно да се извършва калибриране поне веднъж на всеки 6-12 месеца експлоатация; 
 • Доставката до Вашата врата е за наша сметка независимо от размера на поръчката за всички точки на България;
 • Своята поръчка може да заплатите с "наложен платеж" на куриера в момента на доставка или по банков път - на основание предварително издадена от нас Проформа фактура;

Благодарим Ви за проявения интерес към нашите продукти! Оставаме в очакване на Вашите въпроси и поръчки.

SpeedyCounter.com